http://www.mindmegette.hu/nagyon-puha-mezeskalacs.recept
Receptek
Mézeskalács Karácsonyra
Hozzávalók:
1 kg liszt, 40 dkg méz, 30 dkg porcukor, 3 tojássárga, 1 egésztojás, 2 dkg szalakálé (2 kanál tejben feloldva), 3 evokanál dzsem, fuszerek ízlés szerint (citromhéj, szegfuszeg, ánizs, fahéj).
Az alapanyagokat egy nagy tálban összegyúrjuk 2 éjszakát szobahomérsékleten, pihentetjük. Újra átdolgozzuk, szaggatjuk, és 180 fokon sütjük.
Díszítohab: 1 tojásfehérje 16dkg porcukor, 1 kávéskanál ecet
Finom gyermekmézeskalács
Hozzávalók:
2 tojássárga, 10 dkg porcukor, 3 kanál méz, 4 kanál tej, 1 citrom héja, 5 gr szalakálé, 10 dkg darásliszt, 30 dkg sima liszt.
A tojássárgáját a porcukorral 10 percig keverjük. Hozzáadjuk a langyos mézet, a tejet, a megreszelt citromhéjat, és további 5 percig keverjük. Végül beleszórjuk a szalakáléval elkevert lisztet, jól összekeverjük, és a gyúródeszkán összegyúrjuk. 2 órát pihentetjük, azután lisztezett gyúródeszkán kb.½ cm vastagra, nyújtjuk és szaggatjuk.
Tojásfehérjével megkenjük, száradni hagyjuk, ismét megkenjük tojásfehérjével és meghintjük vagdalt dióval. Forró sütoben sütjük a megsült korongokat tetszés szerinti gyümölcsízzel, összeragasztjuk
Mézes csók
Hozzávalók:
2 db tojásfehérje, 2 kanál hidegvíz, 12 dkg méz, 10 dkg orölt mandula, 10 dkg darált dió.
A tojásfehérjébol és a vízbol kemény habot verünk. Folytonos keverés közben beleadagoljuk a felmelegített mézet, és tovább verjük. A meghámozott mandulát és a darált diót is könnyedén a habba keverjük, a tepsit kikenjük, és kiskanállal apró csókokat rakunk rá. Langyos sütoben sütjük
Hozzávalók:
1 kg liszt, 40 dkg méz, 30 dkg porcukor, 3 tojássárga, 1 egésztojás, 2 dkg szalakálé (2 kanál tejben feloldva), 3 evokanál dzsem, fuszerek ízlés szerint (citromhéj, szegfuszeg, ánizs, fahéj).
Az alapanyagokat egy nagy tálban összegyúrjuk 2 éjszakát szobahomérsékleten, pihentetjük. Újra átdolgozzuk, szaggatjuk, és 180 fokon sütjük.
Díszítohab: 1 tojásfehérje 16dkg porcukor, 1 kávéskanál ecet
Finom gyermekmézeskalács
Hozzávalók:
2 tojássárga, 10 dkg porcukor, 3 kanál méz, 4 kanál tej, 1 citrom héja, 5 gr szalakálé, 10 dkg darásliszt, 30 dkg sima liszt.
A tojássárgáját a porcukorral 10 percig keverjük. Hozzáadjuk a langyos mézet, a tejet, a megreszelt citromhéjat, és további 5 percig keverjük. Végül beleszórjuk a szalakáléval elkevert lisztet, jól összekeverjük, és a gyúródeszkán összegyúrjuk. 2 órát pihentetjük, azután lisztezett gyúródeszkán kb.½ cm vastagra, nyújtjuk és szaggatjuk.
Tojásfehérjével megkenjük, száradni hagyjuk, ismét megkenjük tojásfehérjével és meghintjük vagdalt dióval. Forró sütoben sütjük a megsült korongokat tetszés szerinti gyümölcsízzel, összeragasztjuk
Mézes csók
Hozzávalók:
2 db tojásfehérje, 2 kanál hidegvíz, 12 dkg méz, 10 dkg orölt mandula, 10 dkg darált dió.
A tojásfehérjébol és a vízbol kemény habot verünk. Folytonos keverés közben beleadagoljuk a felmelegített mézet, és tovább verjük. A meghámozott mandulát és a darált diót is könnyedén a habba keverjük, a tepsit kikenjük, és kiskanállal apró csókokat rakunk rá. Langyos sütoben sütjük
Békésszentandrási mézeskalács
forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
További képek a sütiről:
|
Hozzávalók
- 25 dkg méz
5 dkg Rama
3 tojás
10 dkg porcukor
1 evőkanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 dkg szalakálé
70 dkg liszt - A cukormázhoz1 tojásfehérje
annyi finomra szitált porcukor, hogy sűrű massza legyen
Elkészítés
1.A mézet és a Ramát langyosítsuk meg. Egy másik edénybe tegyük a tojásokat, a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szalakálét. Turmixgéppel jól dolgozzuk össze, majd öntsük bele a langyos mézbe. Újból dolgozzuk össze. Gyúrjunk bele kézzel 70 dkg sima lisztet. Takarjuk le és pihentessük szobahőmérsékleten egy napig.
2.Nyújtsuk ki kb. 4 mm vékonyra, formázzuk és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben süssük mogyoróbarnára, kb. 4-5 perc alatt.
3.Díszítő cukormáz: a tojásfehérjét a szitáljuk a porcukorral sűrűre és keverjük össze. Nem szabad habverővel verni. Nejlonzacskóba rakjuk, kis lyukat vágunk a sarkára és mintát rajzolunk a sütire.